40 dagen op weg naar Pasen. Zaterdag 22 maart.
- sigrid3
- 22 mrt
- 1 minuten om te lezen

Groentesoufflé ( 2 pers )
Snijd voor twee personen 400 gram groenten (b.v.) wortel, pastinaak, broccoli, knolselderij, in blokjes en smoor ze met een gesnipperde ui in een scheutje olijfolie en drie tot vier eetlepels water afgedekt zachtjes gaar. Voeg naar smaak wat kruiden en zout en versgemalen peper toe. Bij wortel is een beetje kerriepoeder erg lekker, bij pastinaak wat verse tijmblaadjes.
Pureer de groenten in de keukenmachine of stamp ze met een stamper fijn.
Splits drie eieren en roer de dooiers door de groenten. Klop in een kom de eiwitten zo stijf dat er pieken blijven staan en spatel het groentemengsel er door tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in twee ingevette eenpersoons ovenschaaltjes van zo'n 15 cm en strooi er een beetje kaas over. Wat geraspte komijnekaas over wortelsoufflé, verkruimelde geitenkaas over knolselderijsoufflé.
Broccolisoufflé is erg lekker met een klein plakje brie erop.
Bak de soufflés in een voorverwarmde oven van 200 °C tot ze in ongeveer 20 minuten mooi gerezen zijn en goudbruin van kleur. Lekker met volkorenbrood en een knapperige salade.
Vasten betekent echt niet dat je niet lekker kunt eten!
Comments