40 dagen op weg naar Pasen, zaterdag 5 april.
- sigrid3
- 5 apr
- 1 minuten om te lezen

Lucas 15: Hij vroeg om werk bij één van de inwoners van dat land, die hem op het veld zijn varkens liet hoeden. Hij had graag zijn maag willen vullen met de drab die de varkens te eten kregen, maar niemand gaf ze hem. Toen kwam hij tot zichzelf en dacht: De dagloners van mijn vader hebben eten in overvloed en ik kom hier om van de honger.
Gebakken aardappelschillen
Het resultaat van gebakken aardappelschillen is volgens de koks een soort kruising tussen patat en chips, die ook bij kinderen bijzonder in de smaak valt.
Was de aardappels goed en dep ze droog. Schil de aardappels iets dikker dan normaal. Verhit flink wat spekvet, olijf- of kokosolie in een wok op hoog vuur.
Bak de schillen tot goudbruin, uit laten lekken op keukenpapier en dan bestrooien met ongeraffineerd natuurzout, kaas en kruiden.
Je kunt ze ook bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. Vet de bakplaat in met vet zoals hierboven. Leg de schillen op de bakplaat en bak in 10-15 minuten knapperig.
Vervolgens kun je twee kanten op:
Bestrooi met kaas en peper, verhit de grill en grill ze 1-2 minuten op 15 cm van het grill-element.
verwarm de oven tot 260°, bestrijk de al gebakken schillen met boter aan beide kanten en bestrooi dan met: zout, chili of kerrie, maan- of karwijzaad, of geraspte Parmezaan met paprikapoeder en cayennepeper.
De aardappels moeten een stevige schil hebben.
Comments