top of page

Eerste H. Communie

Als je in groep 4 van de basisschool zit, of hoger, mag je je eerste communie doen. Dat betekent dat je voor de eerste keer, net als de volwassenen in de kerk, mee mag delen en eten van het brood van Jezus. Dat is heel bijzonder.

We maken voor de voorbereiding gebruik van het project ‘Vieren met Jezus’. Het is een project dat kinderen en ouders mee op weg neemt naar de eerste communie aan de hand van bijbelverhalen. We hebben er voor gekozen om een groot deel van het project digitaal te doen om zo, ouders en kinderen de kans te geven met elkaar op weg te gaan. Het doeboek kan op deze manier worden aangevuld in je eigen tempo. Er zijn extra filmpjes om te bekijken en liederen om samen te zingen. Iedere week wordt er een stap gezet naar de eerste communie toe.


We beginnen de voorbereiding met een feestelijke start- en beleefmiddag voor het hele gezin. Een aantal stappen later, spelen we ook samen met de volwassenen en kinderen van ‘Koemi’ een musical. Meer informatie over de eerste communie en de voorbereiding vind je in de aanmeldbrieven.Comments


bottom of page