top of page

Parochiedag 2024




Op 7 juli was het weer zover, editie 2024 van de parochiedag voor de parochianen van de parochie heilige Maria Sterre der Zee en wel in Hulst. Was het de opzet de eucharistieviering buiten te doen voor de westingang van de kerk, een inspectie ’s ochtends vroeg deed anders besluiten. Het werd de koorkerk  voorwaar qua allure zeker geen mindere locatie. Het thema was ‘profeten gevraagd’, mensen die niet bij de huidige status quo blijven stilstaan maar hun nek durven uitsteken, durven vernieuwend te denken, durven dromen. Een overweging waard. En dat zal nodig zijn gezien de ontwikkelingen die op de parochie afkomen waardoor sluiting van meer kerken onvermijdelijk wordt.



Ondanks deze donkere wolken bleef de toon optimistisch. Kwam dat door het gezang van het Dameskoor van de basiliek o.l.v. Marina Stockman begeleid op het orgel door Marcel Mangnus? De boodschap die we op het eind meekregen was die van elkaars gezelschap te zoeken en het gesprek aan te gaan. Dat onder het genot van soep, broodjes en koffie.


Voor de liefhebbers verzorgden Jan de Kort en Marc Buise twee rondleidingen door de kerk, voor menigeen een opfrissertje of zelfs eyeopener! Inmiddels was het tijd geworden voor gebak met een drankje om de middag af te sluiten. Al met al een goedbezochte dag met leuke ontmoetingen, veel gesprekstof, een natje en een droogje. De organisatie met hun vrijwilligers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Comments


bottom of page