top of page

Van Advent tot Advent – de missionaire parochie 


Beste mensen,

vanaf 13 december 2023 zijn parochianen van de drie parochies van Zeeuws-Vlaanderen op verschillende momenten met elkaar in gesprek over de toekomst. Dit alles vanuit de aankondiging dat vanaf de eerste zondag van de Advent van 2024 de zondag gevierd gaat worden in de drie parochiekerken, te weten de basiliek in Hulst, de kerk van Terneuzen en de kerk van Aardenburg.

Tijdens de vier bijeenkomsten, door Peter Joosse als onafhankelijke gespreksleider geleid, hebben de parochianen plenair en ook in groepen de gelegenheid gekregen om hun gedachten en meningen te formuleren over alles wat ze van belang vinden voor het vieren en beleven van het geloof. Dit alles is vastgelegd in enkele samenvattingen. We beloofden dat op basis van goed luisteren gepoogd zal worden recht te doen aan velen.

Naast deze parochie-brede gesprekken organiseren we bovendien gesprekken in de geloofsgemeenschappen. Daartoe komen vertegenwoordigingen vanuit de parochiebesturen en het pastorale team naar 31 geloofsgemeenschappen in Zeeuws-Vlaanderen. Hiervoor is een lijst van datums samengesteld. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de gesprekken die voor u van belang zijn.

Leidraad in de gesprekken is de vraag die we tijdens de bijeenkomsten steeds stellen: Hoe zijn we enerzijds parochie en hoe beleven we anderzijds het geloof in onze plaatselijke gemeenschap.

De afrondende bespreking voor de serie van besprekingen in onze parochies zal plaats vinden op woensdag 13 november 2024 vanaf 19.30 uur (welkom vanaf 19.00 uur) in de Emmaüskerk in Terneuzen.  U bent daarbij hartelijk welkom. We zetten belangrijke stappen om de toekomst van RK Zeeuws Vlaanderen te versterken. Hartelijke dank aan u allen. We zeggen graag: tot spoedig ziens!
Namens de parochiebesturen en het pastorale team, pastoor Wiel Wiertz

 

Data gespreksavond in onze parochie: Alle parochianen zijn zeer welkom.

 

Graauw 

Donderdag 4 april

Gemeenschapshuis na de viering rond 10.45 uur

Hengstdijk 

Maandag 8 april

Kerk Hengstdijk na de viering rond 19.45 uur

Vogelwaarde 

Zaterdag 13 april

Kerk Bosschkapelle na de viering rond 20.00 uur

Clinge 

zaterdag 27 april

Kerk Clinge na de viering rond 20.00 uur

Lamswaarde 

Maandag 15 april

Kerk Lamswaarde na de viering rond 19.45 uur

Kloosterzande/Ossenisse 

Zondag 21 april

Kerk Groendijk na de viering rond 10.30 uur

Basiliek Hulst 

Woensdag 24 april

Basiliek Hulst na de viering rond 19.30 uur

Nieuw Namen

Vrijdag 26 april

Kerk Nieuw Namen na de viering rond 19.45 uur

Kerk Koewacht 

dinsdag 30 april

Kerk Koewacht 19.30 uur

Heikant 

Woensdag 8 mei

Gemeenschapshuis ’t Heike 20.00 uur

St Jansteen 

Maandag 13 mei

De Warande 20.00 uur

 

 

Comments


bottom of page